post

Американските регулаторни органи се придържат към обещанието си да се справят с измамите, свързани с криптовалути. Комисията за търговия с фючърси подаде оплакване срещу My Big Coin Pay и двама от нейните оператори, Рандъл Кратер и Марк Гилеспи, които са използвали валутата като част от продължаваща финансова схема. Двамата твърдели, че са инвестирали във виртуалните пари, като подали многобройни фалшиви искове и по този начин злоупотребили с над 6 милиона долара, които вложили в недвижими имоти, бижута, ваканции и други удоволствия.

За да станат нещата още по-зле, измамниците се опитали да прикрият спекулациите, като издавали допълнителни монети и твърдели, че имат сделка, за да не могат клиентите им да си изкупят дяловете обратно.

Всъщност това не е първият случай, CFTC вече е подала искове за измама срещу още трима оператори през изминалата седмица, а продължаващите мерки от този тип, биха могли да възпрат някои извършители от бъдещи злоупотреби, въпреки че цялостното им спиране не е възможно, поради характера на криптовалутите.

Leave a Reply

Your email address will not be published.