post

Асоциацията на банкерите на Люксембург (ABBL) обяви, че е създала специална карта на финтех сегмента в страната. Нейната цел е да помогне за развитието на бранша, съобщава FinExtra.

Финтех картата е направена заедно с Клъстъра за финтех иновации. Тя описва и класифицира финтех фирмите, софтуерните компании и доставчиците на ИТ услуги във вид, който да е удобен за местния финансов сектор. По този начин финансовите институции и фирми ще могат по-лесно да се ориентират с кои компании могат ефективно да си партнират.

Асоциацията казва, че картата е следствие на многократни искания за нея от нейни членове. Тя дава основна информация за всички финтех фирми, които упражняват легална дейност в Люксембург. Към данните са добавени и основните акционери на фирмите, техните интереси, финансиране и др.

“Смятаме, че финтех картата ще помогне за повече взаимодействия между компаниите и ще увеличи технологичните иновации в Люксембург и ще увеличи привлекателността на Люксембург като център на финтех екосистемата в Европа и света”, коментира Макр Хемерлинг от ABBL.

Leave a Reply

Your email address will not be published.