post

Apple не е единствената компания, която атакува Venmo със собствената си peer-to-peer услуга за изпращане на пари, чрез iMessage, банките също разполагат с алтернатива.

Платежният инструмент Zelle, който беше одобрен в понеделник, на практика работи като Venmo и ще се използва директно в приложенията за мобилно банкиране на Bank of America, Chase и CitiBank. Голямото му предимство срещу Venmo, PayPal и дори Apple е именно, че е получил одобрението на банките, където потребителите държат парите си. Zelle все още няма собствено приложение и за момента е само инструмент за изпращане на средства в тези за мобилно банкиране, които вече работят. Над 30 финансови институции от най-големите до малки кредитни компании, са се ангажирали с добавянето му към мобилните си услуги, а зад самия него стои Early Warning Services. Въпреки, че вече има одобрението на банките, Zelle ще се опита да е забавен като Venmo и така да накара милиони потребители да го използват, вместо конкурентните услуги.

Тъй като се използва чрез мобилното банкиране, инструментът е безопасен и сигурен начин за въвеждане на P2P извън рамките на обикновената аудитория, а парите изпратени чрез него ще бъдат депозирани в сметките в рамките на няколко минути, което е много добро постижение, в сравнение с няколко дневния период на Venmo. Това ще се случва и когато изпращате пари на приятели, които използват услугите на друга банкова институция, но един и същ инструмент.

Освен да накара по-възрастните потребители да опитат приложенията за мобилно банкиране, Zelle иска да привлече клиенти, сред тези, които са твърде притеснени за сигурността, за да използват Venmo.

Инструментът ще се използва в още повече банки и ще получи и самостоятелно приложение в следващите месеци, а за момента е нужен само телефонен номер, или имейл и банкова сметка в САЩ, за да се регистрирате.

Leave a Reply

Your email address will not be published.