post

Централната банка на Бахрейн обяви, че ще създаде специални условия за финтех компании, които ще им позволят да тестват своите услуги и идеи, съобщава International-Adviser. Целта на новите мерки е да засилят позицията на страната във финтех сегмента.

Условията са обединени в директивата Regulatory Sandbox Framework. Компаниите, които желаят да се възползват от тях, ще трябва да кандидатстват. Банката ще разглежда всяка кандидатура отделно. Предложенията трябва да са иновативни, да носят видима полза за клиента, да имат извършени технически тестове и да има намерения за предлагането на услугата в Бахрейн след края на тестовия период.

Специалните условия дават виртуална среда за тестване на технологичните решения. Те са достъпни както за компании, които вече имат лиценз, така и за такива, които нямат или са чуждестранни. “Новата инициатива е продължение на усилията на Централната банка да предложи правилния баланс между регулации и продукти, които да развият и подобрят качеството и конкурентноспособността на услугите във финансовия сектор”, коментира Рашид Мохамед Ал Мараж, който е главен гуверньор на банката.

“Живеем в ера на безпрецедентни промени, които идват най-вече от развитието на технологиите и ставаме свидетели как те променят и определят финансовите услуги и Централната банка остава начело на тези промени, за да помогне на индустрията да се развива’, допълва той.

Leave a Reply

Your email address will not be published.