post

Онлайн търговията в България набира все повече популярност и много търговци вече преориентират бизнесите си изцяло онлайн. За да бъде един онлайн бизнес успешен обаче, са нужни много усилия в най-различни аспекти – от проучване на бизнес-ниша, създаването на самия уеб магазин, през неговото структуриране, позициониране и реклама. Стигайки до частта с разплащанията, всеки един търговец се чуди какъв метод на плащане да предложи на клиентите си – дали наложен платеж, дали възможност за плащане с карти, банков превод или нещо друго, така че да удовлетвори възможно в най-голяма степен нуждите им.

Всичко това, както и много други подробности по темата, ще бъдат разгледани на безплатния семинар, организиран от Софтуерния университет на 24.01.2018 г. За лектори са поканени двама изявени експерти в областта на плащанията и онлайн търговията – Филип Мутафис и Мартин Богданов, които ще въведат посетителите в детайлите на процеса по предлагане на методи за плащания.

Основните акценти на семинара ще бъдат:

– Възможности за плащане – какви са възможните методи на плащания, които са налични на различните пазари и кой от тях е най-подходящ за даден бизнес

– Checkout page – какво съдържание се показва на потребителите при извършване на плащане – препращат ли се към външни сайтове или всичко става на сайта на търговеца

– Валути, валутни курсове и превалутиране – каква валута на плащане да изберат търговците и как и от кого се определя валутния курс

– Структура на такси и комисионни – за какво плащат търговците и по какъв начин се формират таксите и комисионните за транзакциите

– Какви са основните изисквания на MasterCard/Visa и защо търговците трябва да ги спазват

– Популярни доставчици на услугата събиране на плащания в България, какво предлагат и какви са техните предимства и недостатъци.

– Европейската директива за платежни услуги 2 (PSD2) – какви промените внася и как ще повлияе на онлайн търговията в България и на територията на Европейския съюз.

 

Семинарът ще се проведе в сградата на Софтуерния университет – гр. София, ул. Тинтява 15-17, зала Experience от 19:00 ч.

Всеки, който има интерес, може да заяви своето участие на страницата на Софтуерния университет или на страницата на семинара във Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published.