post

Бермуда може да стане една от първите държави, които използват блокчейн технология в бюрокрацията си. Правителството на страната обмисля въвеждането на блокчейн регистър на имотите, съобщава CoinDesk.

“Бермуда има старомодна система с нотариални актове. Искаме да прехвърлим регистъра в блокчейн. Разбира се, това трябва да бъде направено прозрачно за хората, за да знаят, какво представлява това и да са спокойни. ПО този начин ще знаем във всеки един момент кой какво притежава”, коментира Дейвид Бърт, премиер на Бермуда пред The Royal Gazette.

В момента правителството работи именно по изчистване на тези детайли и търси подкрепа от гражданите и организациите. Бърт очаква, че адвокатите може да не са особено ентусиазирани от идеята, но според него тя е важна, за да направи подобри ефикасността на икономиката и институциите.

През ноември миналата година британската територия обяви, че работи и по въвеждането на необходимите условия за регулиране и подкрепа на блокчейн и криптовалутите като цяло. Обмислят се и възможните ползи от технологиите в администрацията, като целта е Бермуда да стане по-привлекателно място за новата индустрия и за създаване на още работни места.

Leave a Reply

Your email address will not be published.