post

Fintech сегментът има потенциал да внесе промени, които са съизмерими с тези на индустриалната революция. Според британския финансов министър Филип Хамънд, fintech ще промени начина, по който хората използват парите си и реализират бизнеса си, съобщава CryptoCoinsNews.

“Fintech ще промени начина, по който живеем и работим. Дали става дума за безкешови преводи между приятели, пращане на пари на роднини в други държави или приложения, които автоматично инвестират спестени пари в най-добрите опции, fintech дава на потребителите по-добри услуги, повече избор и по-малки разходи”, заяви Хамънд по време на първата Международна Fintech конференция в Лондон.

Според него сегментът има потенциал да преобрази финансовите услуги и в развиващите се държави. Той изтъква, че Лондон все още е лидер по fintech стартъпи, но не може да разчита само на това, за да запази лидерството си. Хамънд допълва, че fintech компаниите във Великобритания са генерирали около 7 млрд. лири приходи през миналата година . Според него е важно държавата да помогне за осъществяването на повече и по-добри връзки на fintech с другите сектори и региони, за да запази стабилния ръст на fintech средата си. Ще помага и с капитал за инвестиции.

Той съзнава, че Брекзит ще донесе нови предизвикателства и трудности, но смята, че ще има и нови възможности, от които компаниите трябва да се възползват. Хамънд дава за пример привличането на най-добрите кадри от други държави, но и развитието на вече наличните кадри във Великобритания, които имат потенциал и се нуждаят от малко помощ, за да подобрят уменията си.

Leave a Reply

Your email address will not be published.