post

Британското правителство започна нов конкурс за стартъпи, съобщава CoinDesk. Конкурсът е насочен към идеи за използване на blockchain технологии в сферата на дигиталното здраве.

Blockchain се свързва предимно с криптовалути и финансови технологии. Привържениците на blockchain обаче от много време изтъкват предимствата на технологията и за много други цели. Правителствената агенция Innovate UK иска да види идеи с blockchain, които са насочени към дигиталното здраве.

Конкурсът продължава до 11-ти октомври и е отворен за компании, които са базирани във Великобритания. Наградният фонд е с размер 8 млн. лири, които ще бъдат разпределени между няколко победители.

Innovate UK иска да види идеи, които дават ползи за здравеопазването чрез прилагане на изкуствен интелект, машинно обучение, добавена реалност, blockchain, Интернет на нещата и др.

Миналата година агенцията инвестира почти 250 000 лири в blockchain инструмент за задгранични плащания чрез криптовалутата Ethereum. Миналата година конкурсът на агенцията беше насочен към финансови технологии, а сега търси тяхното приложение и в други области.

Leave a Reply

Your email address will not be published.