post

Броят на криптохедж фондовете се е удвоил за последните 4 месеца. Това показват данни на компанията за финтех анализи Autonomous NEXT, съобщава агенция Reuters.

Анализаторите отбелязват, че към 15-ти февруари т.г. е имало 226 хедж фонда, които специализират само с криптовалути. Към 18-ти октомври 2017 г., броят им е бил 110 по целия свят. А в началото на 2017 г. тези фондове са били само 37.

“Въпреки по-ниските цени на криптоактивите и създаването на по-сложна обстановка за инвеститорите, не мисля, че това ще спре навлизането на средства и други финансови институции в пространството”, коментира един от партньорите в NEXT Лекс Соколин. Според него ще е нужно целият криптосектор да се свие с над 80% и да се въведат тежки регулации преди потокът на капитала да се обърне.

За сега загубите на криптохедж фондовете са доста по-малки от тези на общия пазар. Според данни на Eurekahedge през януари т.г. криптохедж фондовете са загубили средно по 4.6%. Все пак всички останали хедж фондове взети заедно имат възвръщаемост от 8.25% средно през януари.

Leave a Reply

Your email address will not be published.