post

Според изнесените от лабораторията за технологични измами в електронната търговия на Radial данни, статистиката е тревожна. Откраднатите кредитни карти са се увеличили с 200% през първото тримесечие на тази година, а тенденцията е измамниците да използват данните за периодични малки покупки, вместо за големи такива, като през същия период на миналата година. Това доказва, че търговците на дребно се борят с онлайн измамите, но това продължава да е нож с две остриета за тях. Прилаганите инструменти за одобрение на трансакциите при надхвърляне на определена сума, водят до загуба на клиенти и ценни приходи.

Търговците изграждат свои собствени екипи за борба с измамите, които обаче често са не разполагат с необходимите данни и насоки, за да успеят да уловят тактиката за тестване на крадени карти. Именно това води до спад на доверието към търговеца, позволил изматата, а крадците не спират да намират нови и нови начини и възможности да си осигурят приходи от откраднати данни, като дори автоматизират този процес, след като са се уверили, че дадена карта работи. Следват бързи и крупни покупки, които освен, че нанасят щети на потребителите правят и търговците уязвими. Практиките за борба с подобни измами са сложни, но могат да предотвратят щетите, ако бъдат управлявани правилно и ефективно.

Технологичната лаборатория за измами на Radial е екипът й изследователи на данни използват своята солидна платформа, за да разкрият как тенденциите при измамите могат да намалят долната граница при търговците на дребно и да увеличат риска. Според анализите от август 2016 пазарните сегменти електроника, развлечения, бижута и спортни стоки са оттбелязали най-голямо увеличение на онлайн измамите.

„Повечето търговци на дребно твърдят, че се борят с измамите, но подценяват останалите области, които застрашават както приходите, така и лоялността на клиентите, когато не използват данните на Radial, за да увеличат одобрението на трансакциите и да поемат пълната отговорност за борбата с крадците на данни“ твърди Стефан Вайц, главен продуктов и стратегически директор на Radial.

Leave a Reply

Your email address will not be published.