post

Криптовалутата Ethereum продължава да увеличава броя големи имена, които са нейни привърженици. The Enterprise Ethereum Alliance обяви още нови членове, сред които са водещи световни компании, съобщава Coindesk.

В обновения списък виждаме имена като Mastercard, Cisco, ScotiaBank. Дори Индийското правителство се присъединява официално към алианса. Университети, финтех компании, стартъпи и организации също вече са членове и работят заедно по развитието и навлизането на Ethereum.

Общо алиансът съдържа 150 членове. Това е доста впечатляващ брой, като се има предвид, че организацията беше основана през февруари т.г.

Целта на алианса е да помага на корпорациите да изграждат и разработват свои, съвместими с Ethereum, технологии. Това е една от мисиите на криптовалутата и нейната инфраструктура – да не бъде само валута, но и платформа, чийто Blockchain да се използва за най-различни други дейности.

Бързото развитие на алианса показва и голямата подкрепа, на която Ethereum се радва от страна на бизнеса. Това прави критповалутата още по-сериозен и голям конкурент на Bitcoin. Особено, ако тя успее да се възползва подобаващо от проблемите около Bitcoin и потенциалното му разделяне на две.

Leave a Reply

Your email address will not be published.