post

Новата криптовалута Bitcoin Cash за сега може да се похвали със сравнително добро представяне. Цената ѝ се повишава, а с което и интересът към нея. Това обаче създава доста проблеми за един от най-горещите стартъпи в сегмента – борсата CoinBase.

Тя отказва да въведе поддръжка за Bitcoin Cash. Това означава, че ако потребител държи виртуалния си портфейл с Bitcoin в Coinbase, той не само не може да търгува с Bitcoin Cash, но и не може да получи същия брой виртуални монети от новата криптовалута, които му се полагат след нейното разделяне.

Очаквано, това никак не се харесва на някои потребители. Те дори заплашват компанията със съд и вече са се организирали в обща група. Тя е дала срок на Coinbase до 15-ти август да въведе поддръжка за Bitcoin Cash. В противен случай ще заведе дело срещу компанията с обвинение, че ощетява инвеститорите си като ограничава достъпа им до нови активи, съобщава Fortune.

Coinbase има около 9 млн. потребители, които са реализирали транзакции за около $20 млрд. Част от тях обаче са изтеглили средствата си още преди разделянето на Bitcoin на две. Компанията не казва колко потребители са го направили и за какви суми става въпрос. BusinessInsider обаче отбелязва, че през уикенда тегленето на средствата се е бавило с по 12 часа за потребителите, заради голямото натоварване.

Компанията за сега не отстъпва от своята първоначална позиция. Тя е да не поддържа Bitcoin Cash заради невъзможността да се предвиди доколко новата криптовалута ще се задържи и дали ще има стойност в бъдеще след първоначалната еуфория.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.