post

Властите в Гибралтар подготвят въвеждането на регулации за т.нар. Initial Coin Offerings (ICO) процедури. Това ще включва лицензи за компаниите, които искат ада работят с тази технология, съобщава CoinDesk.

Според местното правителство подобна мярка е нужна, за да се защитят инвеститорите и потребителите. Властите искат една от основните мерки да е регулация и лицензиране на фирмите, които ще работят с или предлагат ICO. По този начин ще има отговорни за гарантирането на прозрачността и намаляването на риска от финансови престъпления.

Местната комисия по финансови услуги и преди е казвала, че обмисля регулаторна рамка за ICO. В края на миналата година тя въведе правила за блокчейн технологията, когато тя се използва за финансови преводи. Следващата стъпка е въвеждането на правила и за ICO.

Правителството на Гибралтар е категорично, че правилата и регулациите целят регионът да стане по-привлекателен за бизнеса с повече сигурност и предвидимост. Обмисля се и регулация на инвестиционните фондове, които са асоциирани с криптовалути и ICO.

Leave a Reply

Your email address will not be published.