post

Цената на Bitcoin продължава да расте и да чупи рекорди. Въпреки това повечето инвеститори са в постоянно очакване на неизбежната корекция на криптовалутата. Според топ финансиста Майкъл Спенсър, който е изпълнителен директор на NEX Group Plc, корекцията ще дойде, когато Bitcoin достигне цена от $20 000, казва той пред Bloomberg TV.

Спенсър практически се нарежда сред финансистите, които смятат Bitcoin за балон. Според него Bitcoin може да достигне $20 000 много бързо, след което ще започне рязка и болезнена. Спенсър твърди, че случващото се с Bitcoin е “ирационално”  и корекцията ще свали цената на криптовалутата наполовина.

Той казва, че макар и да не харесва процесите на Bitcoin, е привърженик на криптовалутите като цяло. Те имат бъдеще, но смята, че по-подходящи са Ripple и Ethereum. За тях NEXT дори обмисля да пусне платформи за обмен.

Спенсър допълва, че харесва и блокчейн технологията. Според него тя има огромен потенциал, който е отвъд криптовалутите и дори финансовите пазари. Технологията може да се използва в много индустрии. Въпреки това твърди, че това е отделен процес от Bitcoin и конкретно за криптовалутата има сигнали, че сега “не е моментът да се преследва всичко, по начина, по който го правят останалите”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.