post

Над две трети от компаниите във Великобритания използват поне една fintech услуга. А общо над 77% от всички фирми в страната знаят за наличието на fintech услуги. Това показват резултатите от проучването на компанията MarketInvoice, публикувано от ComputerWeekly.

Общо 65% от компаниите използват поне една fintech услуга. А 19% от фирмите използват по четири.  Средно всяка компания, използваща fintech услуги, казва, че спестява около 5500 лири годишно от разходи. Това означава, че общо спестяванията за компаниите, които използват fintech услуги, са над 4.6 млрд. лири годишно.

Най-популярни са fintech услуги за онлайн финансиране – 32%. Те са следвани от облачни услуги за счетоводство – 24%, следвани от услуги за финансови транзакции – 23%. 21% от компаниите очакват в рамките на година да започнат да работят и с криптовалути като средство за разплащане. С най-малка популярност за момента са fintech услугите за застраховане – само 2%.

Средно 56% от анкетираните компании казват, че основната причина да използват fintech са спестяванията на средства. 34% казват, че им харесва и потребителското изживяване, а 23% изтъкват и прозрачността на таксите.

Leave a Reply

Your email address will not be published.