post

Съоснователят на Twitter Джак Дорси призова финтех стартъпи да говорят по-малко и да действат. Той направи това по време на конференцията Money 20/20 Europe в Копенхаген, съобщава IBS Intelligence.

Дорси е основател и на Square, като споделя, че според него в момента повечето финтех стартъпи говорят повече отколкото действат. “В случая на Square, докато нямахме нещо, с което можем да вземем парите им, не говорихме с инвеститори, клиенти или фондове”, коментира Дорси.

“За нас най-важното, особено когато започвахме и бяхме пълни с идеи, беше да не говорим “какво ако”, а просто да го направим. Колкото по-бързо го направиш, толкова по-бързо ще имаш с какво да привлечеш хората към твоята идея и дейност”, казва Дорси.

Той разказва и как му е дошла идеята за Square. В блока, в който живеел имало малка цветарница. Продавачката му казала, че никога няма да приема кредитни карти и загубила бизнеса си. Тогава Square се родила с идеята и целта да даде максимални възможности на хората да плащат и да приемат плащания.

Дорси допълва, че Square не планира да пуска своя банкова карта. Дори напротив. Дорси казва, че няма търпение да дойде денят, в който портфейлът му ще е по-лек, защото ще може да плаща с глас или пръстов отпечатък навсякъде.

Тази година Square навлезе и във Великобритания. Дорси споделя, че компанията е срещнала повече трудности в значително по-конкурентния пазар. Това според него не е проблем. “Не трябва да сме първите, просто трябва да сме най-добрите”, казва той.

Leave a Reply

Your email address will not be published.