post

Експлозивният ръст на Bitcoin променя и много от прогнозите. Джон Макафи, популярен със създаването на антивирусната програма McAfee и едноименната компания за киберсигурност, също промени своите очаквания за развитие на криптовалутата. Сега той прогнозира, че тя ще достигне цена от $1 млн. до 2020 г., съобщава CryptocoinsNews.

В типичния си стил, Макафи коментира в Twitter, че първоначално е очаквал Bitcoin да достигне $500 000 до 2020 г. “Използвах модел, който предвиждаше, че Bitcoin ще достигне $5000 до края на 2017 г. BTC се увеличи значително по-бързо от очакванията на моя модел. Сега очаквам, че Bitcoin ще достигне $1 млн. до края на 2020 г.”, коментира Макафи и добавя, че запазва и първоначалното си обещание да изяде… половия си орган, ако прогнозата му не се сбъдне.

Макафи в момента е главен визионер по киберсигуност на MGT Capital Investments. Той е уверен в успеха на прогнозата си, след като през последните няколко седмици криптовалутата надскочи всички очаквания и достигна $11 000. Очакванията на мнозина анализатори са, че рязка корекция на пазара е неизбежна, но тя няма да се отрази на дълготрайния интерес към Bitcoin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.