post

Британската дигитална банка Monzo, позната с нейните оцветени в коралово карти и умни устройства за спестявания, добави поддръжка и на Android Pay за потребителите с вече налични профили.

Monzo стартира с обикновена предплатена карта, принуждавайки потребителите да прехвърлят пари от съществуваща вече банкова сметка, за да се възползват от смарт предложенията й. През април тя получи одобрението на британските власти да предложи подходящи сметки, за да може да функционира като истинска банка. От тогава вече кани собствениците на предплатени карти да преминат към тях и това трябва да се случи в следващите 6 седмици. С Android Pay, Monzo ще улесни англичаните да се дистанцират от големите банки, които все още не поддържат услугата, а за да я използват, те ще трябва да добавят картите й в своя виртуален портфейл и ръчно да въведат нужните данни. След това вече ще могат да осъществяват безконтактни плащания с телефоните си, а Monzo ще следи разходите им в приложението си. В бъдеще банката обещава възможността за добавяне на картите й и през самото приложение.

Големият въпрос обаче е, защо банката избра Android Pay? Някои от най-големите й конкуренти вече поддържат и платформата на Apple, което означава, че може би в близко бъдеще и Monzo ще добави тази възможност.

Leave a Reply

Your email address will not be published.