post

Директорът на Централната банка на Германия Йоахим Вуермелинг обяви, че криптовалутите трябва да бъдат регулирани на глобално ниво. Той е направил това предложение по време на събитие във Франкфурт, съобщава Reuters.

Всеки опит и правило за регулиране на Bitcoin трябва да бъде прието на глобално ниво. В противен случай националните или дори регионалните правила ще бъдат трудни за налагане на виртуално, безгранично онлайн общество, смята Вуермелинг.

“Ефективна регулация на виртуалните валути може да е постижима само с възможно най-голямо международно сътрудничество, защото регулаторната мощ на отделните държави е ограничена”, коментира той.

Коментарът му идва на фона на множеството опити и планове на различни правителства и регулатори по света да въведат правила за криптовалутите. Китай налага все по-строги мерки и ограничения, но въпреки това интересът към виртуалните пари не намалява. Южна Корея също обмисля по-строги правила, заради голямата спекулация с криптовалутите.

САЩ и Европейският съюз също търсят начин да балансират между иновациите и ползите на криптовалутите спрямо рисковете. Всички тези усилия обаче ще имат ограничен резултат, ако липсва международно съгласие и сътрудничество, смята Вуермелинг.

Leave a Reply

Your email address will not be published.