post

Популярността на Initial Coin Offerings (ICO) процедурите за набиране на финансиране продължава да буди недоволство сред регулаторите. Сега и директорът на американската Комисия по ценни книжа и фондови борси (SEC) се включи в критиките при това с доста остър коментар, съобщава Cryptocoinsnews.

“Както с всяко събитие, което предизвиква интерес, хлебарките изпълзяват и се опитват да измамят инвеститорите и да вземат парите им”, коментира Стивън Пейкин, един от директорите на SEC. Коментара му идва дни след като Китай забрани ICO и нареди събраните чрез този метод финансирания до момента да бъдат върнати.

Действията на SEC след това, както и последните коментари на директорите на компанията карат привържениците на ICO да очакват строги мерки и от комисията. За сега тя единствено призовава хората към повишено внимание, защото се наблюдават доста опити за измама чрез ICO, както и за изкуствено помпане на цените на акциите на някои компании на борсите.

“Не съм сигурен, че американските инвеститори разбират сериозните рискове, които идват от киберпространството. Бих искал да видя повече коментари по темата”, коментира председателят на SEC Джей Келйтън пред в. New York Times.

Стефани Авейкиън, която е директор на SEC за налагането на правилата и проверки, също коментира, че комисията има все по-големи притеснения заради ICO. Наскоро SEC определи, че ICO може да попадат под регулация, както и започна проверки на фирми, които се занимават с криптовалути или iCO. Очаква се, че скоро комисията ще даде и по-конкретни предложения за въвеждане на активна регулация при дигиталните инвестиции и финанси.

Leave a Reply

Your email address will not be published.