post

Ново проучване установи, че 33% отмладежите са използвали популярното приложение на PayPal, Venmo за закупуване на наркотици. То е поръчано от Lend Edu – компания, която помага на потребителите да сравняват студентски и други кредити, и попита респондентите дали да използвали приложението за закупуване на марихуана, кокаин, или други наркотични вещества. В анкетата, проведена през юни, са участвали около 1717 студенти.

В изявление за Quartz, Venmo заяви, че приема сериозно спазването на закона и, че използването на услугата за хазарт, или плащания за наркотици, нарушава общите условия:

„Ако някога е налице ситуация, в която има доказателства за хазарт, или друга незаконна дейност, Venmo работи бързо за предприемане на подходящите действия“ посочи представител на компанията.

Използването на Venmo като канал за плащане на наркотици е нещо като публична тайна. Сайт на име „Vicemo” следи публичните трансакции, сред които и подобни плащания.През 2015 година потребител беше арестуван заради това, че продава дрога на студенти от Колумбийския университет и приема плащания чрез Venmo.

Смята се, че услугата е използвана и за незаконни спортни залагания, особено след скок в плащанията, при които се споменава баскетболната лига, по време на игрите. В друго проучване на Lend Edu, 21% от анкетираните младежи са отговорили с „да“ на въпроса дали са използвали Venmo за залагания.

Платежната услуга на PayPal е обработила 17.6 милиарда долара плащания през миналата година, като генерира приходи, налагайки такси на използващите я търговци, но трансакциите са безплатни за потребителите.

Leave a Reply

Your email address will not be published.