post

Една трета от финтех стартъпите във Великобритания очакват да излязат на фондовите борси в рамките на следващите пет години, съобщава City A.M. Данните са от проучване на EY and Innovate Finance по поръчка на кралската хазна.

Проучването показва, че доста от водещите финтех стартъпи в момента имат сериозни очаквания за бъдещето и са много уверени в успеха си. Те вече имат дългосрочни стратегии и цели, включително първично публично предлагане (IPO) и излизане на борсата.

Една от основните характеристики на тези компании е, че са изграждани с идеята да бъдат независими и трайни. Целта им не е просто да достигнат някакво ниво на развитие и да се продадат на по-голяма фирма или банка.

Проучването показва още, че от 250-те финтех компании, които са участвали в проучването, над половината очакват приходите им през следващите 12 месеца да се удвоят. Освен това очакват и увеличение на инвестициите.

Водещи в страната финтех компании като WorldRemit и Revolut коментират, че макар в момента IPO да не стои на дневен ред, то определено е сред дългосрочните амбиции. Transferwise също дава подобен отговор.

Според EY все още има доста неясноти в сектора и заради Брекзит. Това ще забави IPO-тата с известно време, но когато има повече яснота, процедурите ще започнат и ще са доста често.

Leave a Reply

Your email address will not be published.