post

Програмата на Естония за електронно гражданство получава още нови възможности. Една от тях е безгранично дигитално банкиране, съобщава IBS Intelligence.

Програмата e-Residency е сключила партньорство с финландската финтех компания Holvi за реализирането на услугата. Чрез нея е-гражданите ще могат да отварят банкови сметки в Естония без да се налага да посещават страната физически.

Този тип услуга ще струва 35 евро месечно, като клиентите ще получат и Mastercard карта. Естония откри програмата e-Residency през 2014 г. Вече има над 20 000 души, които са част от нея.

Една от основните ѝ цели е да мотивира предприемачеството. Според директора на програмата Каспар Коржус новата услуга ще намали още повече пречките пред предприемачите и ще им даде повече възможности да “създадат доверена компания, която разполага с инструментите да извършва бизнес на глобално ниво”.

Holvi също вижда ръста на предприемачеството и как то минава отвъд ограниченията на географското разположение. Според компанията един от основните проблеми е недостатъчния достъп до финансови услуги. Използването на дигитално управление на финансите е едно от най-добрите решения, смята Holvi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.