post

Ако и вие имате задължение по кредитната си карта, със сигурност не сте сами. Ново проучване на CreditCards.com разкрива, че около 43% от възрастните потребители имат задължения по кредитните си карти повече от две години, а 23% са в това положение от пет или повече години.

Картодържателите обясняват, че основната причина за този факт са ежедневни разходи, следвани от покупки на дребно, медецински разходи, ремонти и разходи за почивка. Изненадващо проучването, в което участват 2005 души сочи, че колкото по-образовани са те, толкова по-малко вероятно е да плащат задължението си всеки месец. Само един от всеки пет картодържатели с висше образование погасява всичките си задължения по кредитната карта, а един от трима, завършили колеж признава, че има поне едно.

Когато става въпрос за доходи, американците, които печелят по-малко, всъщност са по-склонни да занулят баланса си, като само 24% от тези с доход под 50 000 долара годишно, имат задължение, в сравнение с 38% от тези, които печелят над 50 000 долара. Тъй като хората с по-висок доход получават и по-високи лимити, може би е съблазнително да натрупат по-висок баланс, което съответно отнема и повече време за погасяване.

Мат Шултц, старши анализатор ва CreditCard.com твърди, че притежаването на кредитна карта е „хлъзгав наклон“. Той предупреждава, че това, което може да изглежда маловажно в началото, бързо може да се превърне в огромен дълг и съветва картодържателите да погасяват редовно задълженията си.

Leave a Reply

Your email address will not be published.