post

Мобилните трансакции продължават да стимулират растежа на гиганта PayPal. Популярното приложение Venmo на компанията е обработило рекордните 6.8 милиарда долара през първото тримесечие, което е двойно повече, в сравнение със същия период на миналата година.

Както може би знаете, то позволява на потребителите незабавно да си изпращат пари помежду си, подобно на основната услуга на PayPal и е сред основните в портфолиота на гиганта. Компанията се сдоби с популярната сред младежите услуга преди три години, като част от 800 милиона долара придобиване на Braintree за обработка на плащания. Хората са склонни да използват Venmo за малко безкасови трансфери, като да изпратят пари на приятел, да платят на детегледачката, или да изплатят своята част от наема например.

Въпреки, че Venmo се разраства бързо, не е ясно какво влияние има върху финансовите резултати на PayPal, тъй акто е безплатна за клиентите. Миналата година компанията започна да генерира приходи от услугата, като позволи на търговци да приемат Venmo като опция за плащане, за което те заплащат минимална такса. Главният финансов директор на гиганта сподели, че очаква стабилно увеличение на приходите от нея.

След като перфектната двойка PayPal-еBay официално се раздели през 2015 година, PayPal официално отстъпи с по-голяма горна пазарна граница. Като цяло компанията отбелязва значителен ръст в обема на мобилните плащания, което е и една от стратегическите й цели от 2015 година насам. Само за първото тримесеиче на годината, трансакциите, извършени през мобилни устройство са се увеличили с 51%, спрямо същия период на миналата година до 32 милиарда долара и представляват почти една трета от общия обем на плащанията на компанията, който е 99 милиарда долара.

PayPal има потенциал за още по-голямо нарастване на мобилните разплащания, а имналата седмица обяви, че ще се превърне в една от услугите, достъпин за потребителите на Android Pay, партнирайки си с Google.

Leave a Reply

Your email address will not be published.