post

Надали ще е изненада за някой, че към криптовалутата Bitcoin има огромни очаквания. Но ново проучване на LendEDU дава перспектива колко огромни са тези очаквания в действителност, съобщава CoinDesk.

Проучването казва, че около 40% от инвеститорите в Bitcoin смятат, че това е технология, която променя света. В допитването са участвали 564 инвеститори в криптовалутата.

От тях 21% казват, че инвестират в нея, защото я смятат за дългосрочен пазител на стойност подобно на златото или среброто. 15% пък казват, че са купили Bitcoin, защото са получили съвет от приятел или роднина. 14% казват, че според тях цената е твърде ниска.

И макар Bitcoin да е замислена като платежно средство, малцина смятат да я използват като такова. Само 8% от анкетираните казват, че плащат с Bitcoin. Преобладаващото мнозинство вижда криптовалутата единствено като инвестиция и средство за печалба.

Затова LendEDU пита и каква е цената, на която даденият инвеститор би продал своя Bitcoin. Средната сума се оказва внушителните $196 165.79 за един Bitcoin. 67.38% от анкетираните казват, че не са продали нито един Bitcoin от активите си и няма да го направят в близко бъдеще.

Средно инвеститорите притежават около $3000 във формата на Bitcoin. 20% казват, че планират да задържат активите си в криптовалутата поне седем години. Само 16.5% казват, че биха продали в рамките на следващата година при благоприятни условия.

Leave a Reply

Your email address will not be published.