post

След известен период на застой, инвестициите във финтех компаниите изглежда отново започват да се увеличават. След добрите новини от Великобритания, сега анализ на KPMG показва, че има стабилен ръст на финтех инвестициите и в САЩ.

Анализаторската компания публикува своя Pulse of Fintech доклад, в който отбелязва, че инвестициите във финтех компании в САЩ за последното тримесечие на миналата година възлизат на $5.8 млрд. Това е и третото поредно тримесечие на ръст, като според анализаторите се дължи в немалка степен на силната икономика и голям скок на частните инвестиции.

Общият брой на инвестициите и конкретно на венчър сделките дори има лек спад. Той обаче е по-малък спрямо спада в другите технологични сектори. Общо инвестираните пари обаче се увеличава.

През третото тримесечие на миналата година финтех инвестициите в САЩ са получили две трети от световните инвестиции в сектора. За цялата 2017 г. финтех компаниите в САЩ са привлекли около половината общите световни инвестиции, които възлизат на $31 млрд. От тях $15.2 млрд. са направени в САЩ.

Частните инвестиции в последната четвърт на миналата година отбелязват огромен ръст и достигат $3.4 млрд. в САЩ. Това е второто тримесечие с най-големи частни инвестиции в историята на финтех бранша.

Сред основните нови категории, които привличат вниманието на инвеститорите са застраховките и дигиталните ипотеки. Лидери си остават плащанията и заемите.

Leave a Reply

Your email address will not be published.