post

Инвестициите във финтех компании достигат рекордни нива през второто тримесечие на годината, съобщава Yahoo Finance. Само през този период инвестициите от VC фирми са $5.2 млрд., което е около двойно повече спрямо първото тримесечие.

Това е и най-активният период в историята на финтех сегмента. 26-те най-големи финтех стартъпа в света вече имат обща оценка в размер на $83.8 млрд.

Наблюдават се и интересни тенденции. Китай е лидер по навлизане на финтех услуги сред масовия потребител. През миналата година финтех компаниите в страната са получили повече пари от американските компании, работещи в САЩ. Въпреки това в САЩ е имало 650 сделки за инвестиции, а в Китай – само 28. Общо през 2016 г. инвестициите във финтех сектора са били $17.4 млрд.

Yahoo Finance посочва и няколко финтех компании с голям потенциал. Една от тях е TD Ameritrade с новата си услуга Essential Portfolios. Тя позволява автоматично управление на инвестиционно портфолио, анализ на риска, следване на поставени от инвеститора цели.

Друга е Glance Technologies. Нейната платформа GlancePay е най-популярното приложение за ресторанти в Канада. Чрез него клиентите могат да комуникират с любимите ресторанти, да поръчват, плащат и получават награди за редовни посещения и поръчки.

Leave a Reply

Your email address will not be published.