post

Инвестициите във fintech компании се увеличават и през 2017 г. Това показват прогнози на анализаторската компания IBS intelligence.

През 2016 г. общите инвестиции във fintech компании по света са достигнали почти $28 млрд. долара. Очакванията са, че през тази година те ще прескочат $30 млрд.

Освен това първите шест месеца на тази година вече са най-доброто първо полугодие досега. Вече са генерирани доста инвестиции, които се очаква да осигуряват и предвидения общ годишен ръст.

От гледна точка на пропорциите няма особени промени. Все още около половината от всички инвестиции се правят в САЩ. Китай е на второ място с 18% от всички fintech инвестиции. Анализаторите вече разглеждат Европа и Великобритания като отделни региони, като всеки от тях има между 8% и 9% от инвестициите. Веднага след това е Индия.

След първоначалния шок от Брекзик анализаторите отчитат спад на инвестициите, но сега те отново започват да се подобряват. Те прогнозират още, че Китай, Индия и Югоизточна Азия ще са следващите региони, радващи се на голям интерес от страна на инвеститорите.

Запазва се и интересът на инвеститорите към компании за дигитални плащания и заеми. Те продължават да привличат най-много инвестиции и тази година.

Leave a Reply

Your email address will not be published.