post

В момента специална комисия на правителството на Индия извършва подробен анализ на криптовалутите, включително Bitcoin. Очаква се докладът да даде препоръки за евентуални регулации, съобщава CryptocoinNews.

Комисията работи от март т.г. Тя трябва да е готова с доклада си до края на юли т.г. Той е поръчан с цел да се проучат предимствата и недостатъците на криптовалутите и да се обмисли регулаторната рамка за тях.

Комисията задължително трябва да вземе предвид статуса и разпространението на виртуални ваолути в Индия и по света. Тя трябва да провери и сравни съществуващите регулации в други държави и дали те са приложими и за Индия. След това комисията трябва да предложи мерки за защита на потребителите и действия при опити за злоупотреби.

Докладът ще бъде представен публично в присъствието на представители на правителството и бизнеса, включително и на компаниите за криптовалути. Ще бъде направено и обществено обсъждане, на което желаещите да могат да представят своите идеи и препоръки за бъдещето на дигиталните валути в Индия.

През февруари т.г. Централната банка на Индия излезе с предупреждение спрямо криптовалутите. Тя предупреди хората да внимават и им напомни, че инвестициите в тази сфера не са защитени по никакъв начин. Това обаче не намали интереса към тях. Затова правителството поръча доклада. Представители на биткойн обществото вече приветстваха действията на правителството и ги определиха като окуражаващи. Дали и какви мерки ще бъдат взети, тепърва ще е въпрос на дебат, но важното за всички участници е, че диалогът вече е започнал.

Leave a Reply

Your email address will not be published.