post

Финансовият регулатор на Дубай (DFSA) също издаде предупреждение за рисковете при процедурите за Initial coin offerings (ICO), съобщава CoinDesk. С това Дубай се присъединява към сходни предупреждения през последните дни от Канада, САЩ и Русия.

“DFSA иска да обърне внимание, че тези процедури, системите и свързаните с тях технологии са сложни. Те имат своите уникални рискове, които може да не са лесни за идентифициране или разбиране. Подобни рискове може да се увеличат, когато ICO са направени между границите на държави. Тези ICO трябва да се смятат за високорискови инвестиции”, казва регулаторът в официално изявление.

Агенцията отбелязва, че в момента тя не регулира този тип финансови дейности. Също така не издава и лицензи на фирми, които оперират в специалната икономическа финансова зона на Дубай и предлагат подобни услуги.

DSFA не казва дали обмисля въвеждане на правила за регулация. За сега регулаторът по-скоро само иска да предупреди инвеститорите да са по-внимателни с ICO и да знаят, че нямат защита при евентуален проблем.

Leave a Reply

Your email address will not be published.