post

Apple Pay може да се използва за плащане в магазини, или онлайн, но скоро ще получи още една опция – peer-to-peer трансакции, или с други думи възможност да изпратите пари на потребител от списъка си с контакти. Функцията беше обявена през юни на конференцията за разработчици на Apple, като едно от най-големите подобрения в следващата версия на iOS. Актуализацията ще се появи през септември, най-вероятно веднага след голямото есенно събитие на компанията на 12 септември, където ще бъде представен и десетия юбилеен модел iPhone. Докато на пазара съществуват множество възможности за изпращане на пари, като PayPal и Venmo например, то тясното интегриране на Apple Pay с останалата част от софтуерната екосистема на компанията, ще го направи най-безпроблемното решение за потребителите на Apple. За съжаление тези с Android няма да могат да се възползват от услугата, тъй като за целта е нужно и двете страни да използват iMessage – приложението за съобщения на гиганта.

Какво знаем за новата опиця до момента?

Първоначално тя ще е достъпна само за потребителите в САЩ. За да се изпратят парите ще се използва iMessage, или Siri на iPhone, iPad или Apple Watch и трябва да се уверите, че вашия приятел има активен профил в iMessage. Когато бъде получено плащането, то ще се преобразува в Apple Pay Cash Card – виртуална карта, която ще съществува във вашия Wallet и с която можете да извършвате плащания, или отново да изпращате пари. Предимството е, че няма нужда от банкова сметка, а средствата се получават незабавно. По подобен начин работят и Venmo и PayPal.

Можете да получите превод, дори и да не сте регистрирани в Apple Pay, а когато това се случи, не е необходимо да правите нищо, за да го регистрирате – картата ще се появи автоматично във вашия електронен портфейл, а средствата по нея могат да се използват навсякъде, където работи Apple Pay. Парите могат да бъдат прехвърлени и в банка, но винаги първо се отразяват във виртуалната карта, която работи на оторизираните устройства. В случай, че някое от тях бъде откраднато, компанията твърди, че парите ще останат криптирани в акаунта ви и ще могат да бъдат използвани от някое от останалите устройства, където сте вписани в него.

Leave a Reply

Your email address will not be published.