post

Усещали ли сте как ви премръзват пръстите на ръцете и краката, докато едва ходите и сякаш студът сковава лека полека цялото ви тяло, а пътят изглежда безкраен? Ако ви е позната картината, значи обичате да прекарвате времето си в планината и в сурови условия, дали защото сте запалени по лова или риболова или заради любимите преходи на дълги разстояния. Всеки, който смята, че усещането през зимата в планината е несравнимо, може да се заинтересува от подобрения в областта на екипировката, с която може да се снабди. Така, вече са изработени различни видове дрехи на батерии, които позволяват да прекараме дълги часове в планината и то при време, което “не е за мъже”, при това, усещайки приятно разливаща се топлина по тялото. Да забравим за студените крака и за изпотяването, което може да ни простуди сериозно, ако останем дълго на едно място, определено си заслужава вниманието.

Какво представляват дрехите на батерии? Това са вградени нагряващи нишки в дрехи, изработени от качествена дишаща материя, абсорбираща влагата, на утвърден производител като Nordic Heat. Повече информация за този вид комфорт, може да се намери в zarimex.eu. Т.нар. термо бельо с нагреватели, може да бъде във вид на блуза или панталон, като нагревателите при блузата са разположени в три важни участъка – на раменете, в областта на кръста и в предната част – на корема. При панталона топлещите нишки са в областа на торса и коленете. С включване на нагряващата система, можем да усетим как температурата бавно се разлива по цялата съответна част от тялото, като имаме и възможността да регулираме степента на нагряване. Ако желаем можем да включим нагревателите на 54º, която е най-високата от трите степени и при която батерията може да издържи около 3 часа. Обичайно изстудяването започва от долната част на тялото и най-вече откъм краката и това се отнася особено за жените, което налага специално внимание за затоплянето им.

Какво се случва, обаче със стъпалата и можем ли да усетим топлина в тях, ако останалата част от тялото е снабдена с дрехи на батерии? Според индивидуалните потребности, могат да се изберат и термо стелки, които са мечтата на всеки, който обикновено е със студени крака. В сурови условия, разбира се, колкото и добро да е оросяването, тялото изстива, независимо дали става дума за мъж или жена. В такива случаи, всеки би се зарадвал на топли стелки и топли ръкавици. В комплект към стелките има удължаващи кабели, които могат да достигнат джоба на панталона и да бъдат включвани и изключвани по всяко време, поддържйки една комфортна темература. Нагряващите стелки моат да се използват с всеки Powerbank със сттандартен USB изход. Ръкавиците от своя страна са в комплект със зарядно и батерии, които, включени на максимална степен ще ви осигурят около 3 часа топлина. И още нещо – дрехите на батерии са универсални, което ги прави подходящи за носене и от мъже и от жени. Логично е да се запитаме лесно ли се поддържат, но що отнася до тяхното пране, можем да ги пуснем дори в пералнята на 30º, стига да сме извадили батерията преди това. За хората с ниско кръвно или за тези, които се радват на всеки час, прекаран на открито, дори и в минусови условия, едни топли в буквалния смисъл дрехи, могат да бъдат чудесна идея.

Leave a Reply

Your email address will not be published.