post

Потребителите на Apple в Китай, които искат да извършват покупки в App Store и iTunes Store, вече имат още една опция за плащане, след като компанията добави популярната мобилна платежна услуга WeChat Pay.

Apple обяви новата възможност, чрез изявление пред местната преса, а с WeChat Pay ще се обединят вече съществуващите начини за плащане в магазина й за приложения и музика.

„Радваме се да предложим на потребителите в континенталната част на Китай възможността да плащат за любимите си приложения и музикални продукти с WeChat Pay. Продължаваме да посвещаваме усилията си на предоставянето на прости и удобни начини за плащане на нашите клиенти, в рамките на екосистемата на Apple”.

WeChat Pay е част от платформата за незабавни съобщения WeChat на пазара доминиран от Alipay на Alibaba, а Apple се стреми да наложи собствената си платежна услуга Apple Pay, която стартира в Китай в началото на миналата година. Китайските потребители обаче, просто не приемат Apple Pay по същия начин, по който са свикнали да плащат с Alipay и WeChat Pay и тя не може да бъде конкурентна на огромния местен пазар, въпреки усилията на гиганта.

Дали поддръжката на WeChat Pay предполага, че компанията се е отказала от амбициите си, свързани с Apple Pay, не е ясно, но сега китайските потребители получават опция, с която вече са свикнали.

Leave a Reply

Your email address will not be published.