post

Китай обмисля още по-драстични мерки срещу Bitcoin, съобщава CoinTelegraph. Изданието цитира местни медии, според които скоро китайските власти може да спрат евтиното електричество за фермите за Bitcoin в страната.

Новината идва от циркулиращо в медиите съобщение на Sichuan Electric Power Company, че генерирането на Bitcoin е незаконно и компанията повече няма да осигурява евтина електроенергия за тази цел. Съобщението все още не е потвърдено.

В момента голяма част от електричеството за Bitcoin фермите в Китай идва от излишъка на водните централи. Използва се вода, която се пуска без да е необходимо електричеството от нея да се влива в основната мрежа. Така стойността е много ниска и печалбите следователно са по-големи.

Според местните медии обаче тази практика може да се прекрати. Освен това се спира изграждането на нови малки водни централи. Така за Bitcoin остават все по-малко евтини ресурси. Остава неясно дали всичко това ще се случи и дали е част от новата политика на Китай. През последните няколко месеца страната постепенно започна да затяга все повече контрола върху Bitcoin и Initial Coin Offering процедурите от опасения, че застрашават официалната валута и икономиката на страната.

Leave a Reply

Your email address will not be published.