post

Мобилните платежни системи предлагат бърз и лесен начин хората да използват своите телефони за обработка на трансакции. Потребителите използват мобилни портфейли, за да купуват всичко, от храна до екскурзии и дрехи, и докато се радват на удобството им, компаниите също печелят от системата. Ето кои са страничните ефекти от мобилните плащания, които придобиват широко обществено значиние напоследък:

По-голяма сигурност

С мобилните плащания идва възможността за осигуряване на транскации, чрез многофакторна и биометрична идентификация. Скоро измамниците няма да могат да извършват покупки само с откраднати финансови данни, а ще имат нужда и от достъп до вашия телефон, пръстов отпечатък, или очи.

По-ниски такси за кредитните карти

Потенциалното елиминиране, или значително намаляване на таксите за използване на кредитни карти също е значм ефект. Средният и малък бизнес плаща 2-3% от общите приходи от кредитни карти в такси, връщани на техните издатели. Когато сметнете, че долната граница е 10% от нетния доход, а всяка част от тези 3% се връща обратно, това ще окаже огромно влияние върху малкия бизнес и икономиката като цяло.

Услугите могат да се свържат с приложения за следене на бюджета

Мобилните платежни услуги създават още едно ниво между вас и парите ви, така че да се изкушите да харчите повече, но добрата новина е, че има приложения, които ви помагат да се справите с това, проследявайки разходите си и избягвайки прекомерното изтичане на средства.

Избягване на колекторски услуги

Мобилните плащания позволяват събиране на плащанията навреме, като решение за сектора на услугите.

Системата ви помага да следите тенденциите

Собствениците на бизнес могат да бъдат в крак с тенденциите, като предлагат мобилна платежна система, а покупките са по-лесни от всякога. Това удобство е решаващ фактор в наши дни, ако клиентът избере да купи определена стока, именно поради тази причина.

Намаляване на последващи такси

Потребителите обичат лесното и именно това предлагат мобилните плащания. По-малко такси, без натрупване, а приложенията позволяват да се запаметят напомняния и бележки, които да бъдат използвани в последствие.

Приложения за малки фирми

Кросоувър приложенията за малкия бизнес са един от вълнуващите аспекти на мобилните плащания. Прехода от хартия към дигитални плащания повдига бариерата за плащания в бизнеса, чийто крайни потребители очакват безпроблемно изживяване, като плащането към Uber например. С нарастването на тези очаквания, мъбилните плащания имат голяма възможност за решаване на сложни бизнес предизвикателства.

Лекотата е полезна за бизнеса

Всеки път, коагто улеснявате някой да купи вашия продукт, продавате повече от него. За пример можем да вземем Amazon Prime и нейния мултипликативен ефект върху продажбите, който се дължи на факта, че потребителите могат да купуват продуктите с по-малко усилия. Освен това има множество данни за улавяне на потребителските модели за покупка, които дори малък бизнес може да използва, за да подобри предлагането си.

Leave a Reply

Your email address will not be published.