post

Хартиените касови бележки са отживелица. Поне така смята стартиращата британска компания Flux, която смята, че може да ги елиминира, съобщава TechCrunch.

Според създателите на компанията, хартиените бележки са непрактични във всяко отношение. Те са лесни за губене, трудни за опазване и хабят хартия. Освен това е иронично, че можем да използваме най-нови технологии и безконтактни плащания, но накрая винаги разчитаме на касовата бележка, казва Мати Късден-Росс, съосновател на Flux.

Все пак касовата бележка е важен документ. Затова тя не трябва да престава да съществува изцяло, но може да се възползва от новите технологии и да живее в дигиталния свят. Flux сключва партньорства с търговците, банките, POS системите. Целта е технологията ѝ да бъде интегрирана в системата и да извлича и обединява информацията от различните участници в транзакциите на едно място – в банковото извлечение на потребителя и ще са достъпни чрез стандартното му онлайн банкиране.

Практичността е за крайния потребител, а какво получават фирмите?  Удобства като автоматично следене на бонус схемите и програмите за лоялни клиенти. Освен това тъздателите на Flux смятат, че касовите бележки крият много полезна информация, която може да помогне на търговците по-добре да разберат клиентите си.

Например заведение може да следи какво поръчва даденият клиент най-често и автоматично да му предложи персонализирани промоции. Банките пък получават допълнителни функции в онлайн банкирането си без необходимост да правят нещо повече. Успехът, разбира се, зависи най-вече от практичността на услугата за самите потребители и доколко те ще я харесат.

Leave a Reply

Your email address will not be published.