post

Избирането и преценяването на правилната инвестиция е доста сложна задача. Австралисйската компания Goodments смята, че може да помогне. Тя разработва изкуствен интелект, който да анализира възможните инвестиции и да дава съвети на потребителите, съобщава BusinessInsider.

Goodments е насочена към мениджърите на фондове и активи. КОмпанията казва, че основната ѝ мисия е да направи по-устойчиво бъдеще. Според нейния изпълнителен директор и съосновател Том Кълвър, в момента изглежда, че светът се движи назад по отношение на устойчивостта и екологията.

“Лоши лидери, регресивна политика и всякаки други лудости. Лесно е да се почувстваш безпомощен. Затова се фокусираме върху т.нар. милениълс и тези с по-етична нагласа и им помагаме по-лесно да инвестират, за да изкарват пари и да вършат добро”, коментира Кълвър.

Услугата на Goodments е достъпна чрез приложение. То показва рейтинг на акциите на различни компании по три основни критерия – доколко те са стойностни по отношение на околната среда, социални и етични принципи. На базата на тази информация, инвеститорите могат да избират и управляват портфолиото си и да помагат на компании, които се опитват да направят света по-доборо място.

“Вярваме, че копорациите, а не правителствата могат да променят света. Копорациите са могъщи и без граници. 51% от най-големите икономики в света всъщност са копорации и средно една мултинационална компания работи в над 40 държави”, коментира Кълвър.

Leave a Reply

Your email address will not be published.