post

Седмицата започна доста бурно за сегмента на критповалутите. В понеделник 29 от 30-те най-популярни дигитални валути отбелязаха спад. Единствено Ethereum Classic записа ръст от 8%, отбелязва Cryptocoins News.

Стандартният Ethereum, както и Bitcoin преминаха корекция като останалите криптовалути. Ethereum продължава да взима от дяла на Bitcoin и да привлича все повече инвеститори като негова алтернатива. Вчера общият обем на обмена на Ethereum за пръв път надвиши този на Bitcoin в рамките на 1 ден – $1.19 млрд.

Увеличаващият се интерес към критповалутата обаче води до сериозни проблеми за нейната инфраструктура, която не издържа на натоварването. В резултат, двете най-големи борси – GDAX и Coinbase имаха сривове от по няколко часа. Това дори е 4-тото сриване на Coinbase за последните няколко седмици и то се случва все по време на големи натоварвания и нестабилност на критповалутите.

Анализът на Coindase показва, че в тези моменти броят на потребителския трафик скача 10 пъти. Борсата вече е започнала инвестиранетон на “значителни ресурси”, които да позволят на системите ѝ да се скалират подобаващо при следващия подобен рязък скок на трафика.

За сега обаче потребителите остават предимно недоволни. Част от тях критикуваха и двете борси остро в Twitter заплашвайки ги, че ще преместят активите си другаде или че първите им покупки на Ethereum са се забавили или провалени. При последния подобен срив, CoinDesk обяви, че ще компенсира ощетените инвеститори. Не е ясно дали компанията ще направи същото и този път.

Leave a Reply

Your email address will not be published.