post

Шефът на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард обяви, че въвеждането на регулации за криптовалутите е неизбежно.  В интервю за CNN Лагард е категорична, че хората, които смятат, че не може да има регулации за криптовалутите, не гледат реалистично.

“Неизбежно е. Това видимо е сфера, в която е необходима международна регулация и качествен мониторинг. Вероятно около криптовалутите има доста тъмна активност”, казва Лагард.

Тя вече има и идея как да се случи това. “Трябва да регулираме дейностите, не участниците, защото в случая не става дума за банки и застраховки. Трябва да предвидим откъде ще дойде следващата криза. Ще бъде ли от банкиране в сянка? Ще бъде ли от ръст до небесата на криптовалутите? Цените на активите скачат огромно. Всички сме се съгласили, че трябваше да има корекция на пазара” коментира Лагард, цитирана от Bloomberg.

Шефът на МВФ и преди е призовавала към международно сътрудничество за регулирането на криптовалутите. Според нея индивидуалните опити на държавите няма да са достатъчни нито ефективни. За да може да се извлекат максималните ползи от криптовалутите и да се намали възможно най-много рискът за инвеститорите, трябва съвместна работа между регулаторите.

Leave a Reply

Your email address will not be published.