post

Лондон вече не е най-доброто място за fintech стартъпи. Това каза съоснователят на Transferwise Таавет Хинрикус в интервю за BBC. Причината, разбира се, е Брекзит, който носи със себе си много неясноти и отлив на талантливи кадри.

“Има много несигурност, а несигурността не помага на бизнеса. Затова Лондон вече не е най-доброто място за стартиране на fintech компания. Ние дойдойме в Лондон заради чудесната обстановка и условия за предприемачество и заради регулаторната система, която дава достъп до 500 млн. души в Европа”, коментира Хинрикус.

Според него днес това не е така. “Днес тези неща не могат да бъдат приети за даденост от хората, които идват в лондон. Не знаем какво ще се случи след две години. Знаем, че паспортизирането на финансови услуги повече няма да се случи, така че е добре да помислите дали трябва да започнете бизнеса си в Амстердам, Берлин или някой друг град в Европа”, допълва той.

Въпреки това Хинрикус не се отказва от Лондон. По време на Международната Fintech конференция, организирана от британското правителство, той казва, че като всеки предприемач е оптимист и е оптимистично настроен, че ще бъдат намерени решения на проблема. Той дава и препоръки за най-важните решения: да се гарантира, че чужденците ще могат да продължават лесно да идват във Великобритания и да привличат най-добрите кадри и да се чувстват добре доши. “Ако оправим това, всичко ще се нареди”, смята Хинрикус.

Leave a Reply

Your email address will not be published.