post

Италия планира да направи Милано своята столица за fintech. За да отбележи събитието, градът обяви създаването на “fintech квартал”, който ще е посветен на развитието на финансовите технологии, съобщава Finextra.

Реално въпросният “квартал” е класически fintech хъб. В него ще могат да участват стартиращи компании, малки и средни компании, финансови институции, предприемачи, инвеститори и университети. Италианското министерство на икономиката и финансите иска финансовите технологии да са основен елемент от модернизацията на финансовия сектор на страната.

Finteh кварталът ще предлага самостоятелни офиси и co-working офиси. Разработен е по модела на вече съществуващи fintech центрове в Лондон и Париж. Проектът е насочен не само към италиански фирми, но и желаещи компании от целия свят. Той има амбицията да се превърне в един от водещите центрове в бранша и започва работа с 30 fintech компании от всички ниши на финансовите технологии.

Кметството на Милано също има активно участие в проекта. То иска да създаде отворена екосистема, в която да се развиват иновативни модели и технологии. Според институциите този подход ще се отрази благоприятно не само на финансовите технологии, но и на цялостното икономическо развитие.

Leave a Reply

Your email address will not be published.