post

Изцяло обновеният iPhone X промени и начина на взаимодействие с устройството – от използване на пръстови отпечатъци, към разпознаване на лице, но Apple го направи по свой начин, много по-сигурно от това при Android телефоните. Компанията създаде миниатюрен Kinect, който анализира уникалните модели на всяко лице с помощта на компоненти, които го измерват в дълбочина. По този начин 3D разпознаването на лице на iPhone X е несравнимо, що се отнася до базираната на биометрични данни мобилна сигурност. Това обаче не се оказа достатъчно за корейските банки. В доклад на The Korea Herald се казва, че няколко банки са готови да се доверят на Face ID, като списъкът включва само онлайн банки – Kakao Bank и K- Bank и търговски дружества като Kookmin Bank, Shinhan, IBK, Buasn и NH. Фактът, че виетнамски хакер успя да надхитри Face ID, използвайки сложна 3D принтирана маска за лице обаче стана причина за загриженост от страна на тези банки, както и това, че децата могат да отключват телефоните на родителите си.

„За нас беше трудно да приемем биометричната технология на iPhone X веднага, тъй като обикновено отнема известно време, да се подложи тя на тестове за сигурност. Освен това лицевото разпознаване не се доказа напълно“ разказва служител на Kookmin Bank.

Face ID замени функционалността на Touch ID в приложенията, без разработчиците да правят нищо. Тъй като iPhone X няма сензор за пръстови отпечатъци, корейските потребители ще трябва да използват други начини за идентификация в мобилното банкиране. В бъдеще нещата сигурно ще се променят, тъй като местните банки все още тества тсигурността на Face ID, а в доклада на изданието се казва, че институции от Австралия, Канада, Великобритания и Нова Зеландия вече са потвърдили, че ще подкрепят технологията.

Leave a Reply

Your email address will not be published.