post

Още миналата година Apple разреши някои системни приложения, като Calculator и Weather например, да бъдат деинсталирани с дебюта на iOS 10. Това означава, че те няма да се показват на началния екран, но данните им продължават да се съхраняват във фирмуера на устройството.

Миналата седмица компанията беше принудена да пусне iOS 11.2 предсрочно, поради бъга, който предизвикваш постоянни рестарти при някои устройства на 2 декември. На следващия ден беше активирана и дългоочакваната peer-to-peer платежната услуга за изпращане на пари, чрез iMessage, Apple Pay Cash, демонстрирана още на WWDC 2017. Оказва се обаче, че ако решите да изтриете аплета за iMessage, той не може да бъде инсталиран отново. Така паричните средства ще могат да се използват със Siri или Apple Pay, но не и да се изпращат със съобщенията, което е основната цел на услугата.

Еевнтуалното преинсталиране на Apple Pay, или рестартиране на устройството не помагат Apple Pay Cash да се завърне в iMessage, а отговорът, публикуван на страницата за поддържка на компанията гласи, че единственият начин да се върне аплета е да се възстановят фабричните настройки на устройството, затова може би трябва да бъдете внимателни когато решите да деинсталирате добавката, дори и за да спестите малко място.

Leave a Reply

Your email address will not be published.