post

Платформата и криптовалутата Ethereum ще изравни VIsa по мащаб и това може да се случи в рамките на две години. Това смята Виталик Бутерин, който е създателят на Ethereum, казва самият той по време на конференцията TechCrunch Disrupt миналата седмица.

“Bitcoin обработва малко под 3 транзакции на секунда. Ethereum обработва пет на секунда. Uber приема 12 возения на секунда. Ще отнеме около две години докато blockchain-а ще има свойствата и мащаба на Visa”, коментира той.

Всичко това ще се дължи на blockchain технологията. Бутерин смята, че blockchain-а може да замени доста неща – от мрежите за обработки на финансови транзакции дори до гейминг сървъри.

“Целта на Ethereum е да вземе идеята на криптоикономиките и икономическите стимули, които например поддържат Bitcoin и да създаде децентрализирани мрежи, които да се използват от най-различни приложения”, коментира той.

Според него платформата на Ethereum позволява дори да се играе StarCraft например изцяло в Blockchain. Въпреки това Бутерин очаква, че основните дейности за blockchain-а ще са повишаване на сигурността и възможностите за мащабиране, а всичко останало ще се надгражда според нуждите и целите.

Leave a Reply

Your email address will not be published.