post

Няколко стотин компании за финансови технологии се събраха във френската столица на конференцията Paris Fintech Forum преди броени дни. Събитието, което беше организирано от компанията Altéir, имаше за цел да очертае тенденциите в този бързо развиващ се бранш, а според мнозина – и да позиционира Париж като бъдеща fintech столица на Европа, във време, когато традиционният конкурент за тази титла Лондон е на път да излезе от Европейския съюз.

Над 200 висши мениджъри от банковия и застрахователен сектор, телекомуникациите, както и представители на регулаторите говориха пред повече от 2000 участници в конфернецията. Бяха представени и над 130 fintech фирми в рамките на съпътстващите презентационни сесии.

Сред най-значимите изводи, които се налагат от конференцията са, че fintech сегментът се развива с изключително бързи темпове, регулаторите в много страни все още не са готови за това развитие, а финансовите технологии са на път да трансформират сектора, предоставяйки редица нови възможности за потребителите.

Leave a Reply

Your email address will not be published.