post

Въпреки ниската покупателна способност, Индия със своето население от 1.32 милиарда души представлява огромна маркетингова възможност за все по-популярните плащания чрез смартфон и не е чудно, че Apple се готви да предостави собствената си платежна услуга на този пазар.

Понастоящем Apple Pay работи на 16 големи пазара, но според статия на BusinessStandart, гигантът от Купертино е подал поне пет заявки до индийското патентно ведомство през изминалата година и всичките те са свързани със системата за дигитални разплащания. Заявките варират от използването на биометрични данни за удостоверяване на плащанията, до сигурното им прехвърляне към друго устройство, като POS терминал.

Според индийското законодателство този софтуер не е патентован, като съществуват известни изключения за устройствата. Ако патентите бъдат предоставени на Apple, Apple Pay може да повлияе негативно на местните компании за цифрови разплащания като Paytm, Mobikwik, Freecharge и др.

Samsung Pay стартира в Индия през март а Google планира да пусне Android Pay по-късно тази година, като ще се придържа към поддържания от правителството унифициран платежен интерфейс. Миналата седмица Facebook също подаде патентна заявка, описваща услуга тип портфейл, която ще бъде интегрирана в популярните й приложения Messenger и WhatsApp.

Apple залага на категорията услуги, като начин да удвои продажбите на iPhone както в Индия, така и по света. Наскоро компанията започна да сглобява iPhone SE в Бангалор, в съоръжение управлявано от нейния доставчик Wistron и това е първия път, когато целия телефон е асемблиран в една държава.

Leave a Reply

Your email address will not be published.