post

В днешни дни всеки използва поне една услуга за дигитални разплащания, а съвсем скоро към богатата им гама ще се присъедини и Apple със своята Apple Pay Cash, която ще пристигне с iOS 11.

iHelpr BR намери интересни кодове в изтеклия не отдавна фирмуер за HomePod, които могат да ни помогнат да разберем повече за нея.

За съжаление Apple Pay Cash няма да е подобна на Apple Pay, тъй като потребителите ще трябва ръчно да сканират личната си карта, или да нанасят данните й, а самата услуга изисква поддържане на дигитално салдо – Apple ще действа като банка и в това си качество ще изисква съответните мерки за сигурност. За по-бързата обработка на трансакциите и избягване на такси, Apple Pay Cash ще предлага дебитна карта, която да бъда свързана с акаунта. За целта тя ще създаде виртуална дебитна карта и потребителя ще получи четирицифрен ПИН код. Ако имате няколко устройства, работещи с Apple Pay, тази карта ще се синхронизира с тях, чрез iCloud и вашето Apple ID.

Не е ясно как точно ще се осъществяват трансакциите peer-to-peer, а ако виртуалната карта може да се ползва за търговски сделки, съществуват някои пречки, като максимална граница на баланса, която все още не е ясно какво точно означава. Едно от рекламните изображения, с които компанията представи услугата си през юни показва месинджъра iMessage, където се въвежда сумата за превеждане и се появява покана, тя да бъде изпратена на потребителя. Това е най-вероятният начин да се осъществяват трансакциите peer-to-peer, въпреки че докато iOS 11 не стане официална, няма как да знаем повече за тях, тъй като услугата не е активна в бета версиите й. Тоест всичко ще стане ясно следващия месец, когато ще се състои голямото есенно събитие на Apple, на което компанията ще покаже своето ново поколение iPhone, а може би и Apple Watch и 4K Apple TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published.