post

Компаниите Jaguar и Shell стартират нова услуга – собствениците на автомобили ще могат да плащат зареденото на бензиностанция гориво от екрана на бордовата мултимедийна система. Отначало услугата ще бъде достъпна само във Великобритания, а след това ще започне и глобалното й внедряване. От системата могат да се възползват собствениците на моделите Jaguar XE, XF и F-PACE.

За заплащане на горивото през мултимедийната система се използва приложението Shell. След като го стартира на екрана на бордовия компютър, шофьорът получава инструкции как да стигне до най-близката бензиностанция Shell. При пристигането трябва да се отбележи номерът на колонката и желаното количество гориво.

Транзакциите се осъществяват чрез PayPal или Apple Pay, а до края на тази година ще се появи и поддръжка на Android Pay. Касовите бележки ще се показват на екрана на системата и ще се изпращат на електронната поща на потребителя.

Jaguar и Shell се надяват, че новата услуга ще помогне на потребителите да спестяват време, например, няма да се налага да чакат на опашка на каса.

Leave a Reply

Your email address will not be published.