post

Правителството на Южна Корея е свикало спешна среща на министри и представители на институции, включително централната банка, заради криптовалутите. Очаква се срещите да доведат и до въвеждане на нови регулации, които ще бъдат представени в петък, съобщава Reuters.

Източниците на агенцията отказват подробности за обсъжданите мерки. Те ще са следствие на увеличаващия се интерес към криптовалутите и започването на търговия с фючърси на Bitcoin.

Южна Корея е един от най-големите пазари на Bitcoin в света, като новината за въвеждане на регулации доведе до понижаване на акциите на местните онлайн борси. Институциите обаче са по-притеснени от резките амплитуди в цените на криптовалутите и нестабилността им. Манията е създала и нов вид инвеститори, които в страната наричат “bitcoin зомбита”.

През ноември т.г. правителството заяви и притеснения, че ученици и студенти може да се подведат по Bitcoin манията и за загубят парите си в опити да търгуват с криптовалутата и предупреди от потенциален “сериозен патологичен проблем”, ако не се вземат мерки.

Спешната среща цели и синхронизиране на позициите на правителството, които в момента са раздалечени. Някои от министрите са дори за пълна забрана на търговията с криптовалути. В момента такава забрана има само за финансовите институции в Южна Корея.

Leave a Reply

Your email address will not be published.